Символ віри молитва текст

Звичай влаштовування Хресного Шляху виник десь у XV ст. XII Стація — Ісус вмирає на хресті. Страстей Христа, а також вступу і висновку. Традиційно на стінах католицьких храмів поміщаються по периметру чотирнадцять картин або скульптурних композицій, відповідних чотирнадцяти стаціям хресного шляху. Таким чином, ті, що моляться під час богослужіння обходять весь храм. Спасителю наш, дай нам ласку, щоб ми цю Хресну Дорогу відбули на Твою Славу і на користь наших душ.

Подробней в видео:

Слава страстям Твоїм, слава довготерпінню Твоєму, Господи! Роздум являє собою текст довільної форми, що спонукає учасників богослужіння глибше замислитися над тим чи іншим моментом Страстей Господніх. Претерпівий за нас страсти, Ісусе Христе, Сине Божий, помилуй нас. Дорога Хресна, — дорога болю, — до неї збіглись наші шляхи, щоб на Голготі поруч з любов’ю на Хрест підняти свої гріхи! А вони ще сильніше кричали: Розіпни Його! Пилат же хотів догодити народові, і відпустив їм Варавву. Пилат засуджує Ісуса на хресну смерть. Виконує свою волю, слухаючи людей, які хотіли задовільнити своє бажання смерті. Убити людину вже стало звичною справою, а навіть благородною, особливо, коли відстоюєш честь, правду, загальний спокій суспільства.

Нього, зняли з Нього багряницю, і наділи на Нього одежу Його. Важливий хрест відразу видається нелегкою ношею. Цей тягар збільшуватиметься із кожним кроком. Буде його нести важче із кожним принижуючим криком натовпу, який буде спостерігати за сценою терпінь. Для паломника це означає вписати себе у списки бажаючих і вирушити в дорогу. Пісня: Ісусе Христе, Сину Божий, Сину Марії, вірую, що ти мій Спаситель, Господь і Бог. Терня, хрест знущань осоти,— Перші кроки до Голготи Вчитель п’є останню чашу,— Знає Він гріховність нашу. А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!

Усі ми блудили, немов ті овечки, розпорошились кожен на власну дорогу, і на Нього Господь поклав гріх усіх нас! Не був це тягар хреста, що повалив додолу. Перші труднощі можуть захитати нашу віру і посіяти якийсь сумнів. Можна зауважити, що відразу після думки про паломництво можуть виникнути різні причини, щоб не взяти участі в ньому. Злоба гірша, як в Содомі,— Петре! А мати Його зберігала оці всі слова в своїм серці. Уголіно ді Неріо, Дорога на Голгофу, бл. Марія зустрічає Ісуса на дорозі терпінь. Не чути її голосу, але її погляд промовляє багато.

Вона довіряє, не сперечається, не переконує у протилежному. Вона є тут, щоб підтримати вибір свого Сина. Паломник на своєму шляху не залишається сам ніколи. Можемо бути впевнені, що з нами поруч завжди є наша Небесна мати. Отже, коли ми молимось, ми молимось разом із Богородицею, і коли маємо труднощі, ми не є самі. Гляньте люди доброчесні: Мати на Дорозі Хресній, Бачить синові терпіння,— серце впало на каміння!

Симона Кірінеянина, батька Олександра та Руфа, змусили, щоб хреста Йому ніс. Його привели на місце Голгофу, що значить Череповище. Коли не дійде до кінця, не дійде до цілі, не відбудеться відкуплення людства. Того часу до натовпу з цікавості підійшов Симеон. Чоловік простий, котрий повертався з праці. Його бачили, та краси не було, щоб Його пожадати! Вчинок Вероніки дещо нагадує історію з Симеоном. Малий жест допомоги, який дівчина виявила сама, без особливого запрошення.

Це був дуже простий вчинок, можливо, непомітний для багатьох, але цей вчинок по-особливому зворушив Ісуса. Він залишив відбиток свого обличчя на хустині. Це може нам нагадати про те, що буде багато таких, які запитають: Господи, коли ж ми зробили це добре діло? Вероніка з жалю мліє витира лице Месії, Чудо в пам’яті до нині — образ Божий на хустині! Здавалось би, після підтримки багатьох Ісусові мало би бути легше і йти він мав би впевненіше. Але Ісус не залишається лежати під тягарем хреста. Встає і продовжує свій шлях до цілі. Паломництво без трудностей це проста прогулянка.